bannerannonsering effektivt kampanjmedel

Bannerannonsering är ett mycket effektivt medel för marknadsföring på internet. Du kan nå tustentals potentiella besökare via annonser på webbsidor och portaler som antingen har rätt eller mycket trafik. Speciellt effektivt är bannerannonsering i kombination med sökmotorannonsering.

Banners är helt enkelt annonsytor på internet som skall generera trafik, besökare och nya kunder. Banners kan tillverkas i olika format och för olika ändamål som t.ex. försäljning av produkter, tjänster, kampanjer eller för att profilera ert företag eller varumärke.

Bannerannonsering och affiliatemarknadsföring

För dig som vill nå ut längre och driva försäljning via din webbsida finns även möjligheten till att kombinera din annonssatsning med affiliateprogram. Affiliatemarknadsföring innebär att du lägger upp din annons på någon annans webbsida och låter dem agera som återförsäljare (affiliate) och digitalparter för dig.

Affiliatemarknadsföring kan vara en modell för dig som vill öka din räckvid och försäljning med din bannerannonsering. Den bygger på att betala för en fast definierad prestation och i upplägget ingår tre parter: Du annonsören, affiliateföretaget och din affiliatepartner som tillsammans bildar ett säljteam för resultatbaserad marknadsföring. Ersättningen är rent prestationsbaserad och kan ses som en royalty som betalas ut för genererad försäljning.

Betala för prestation eller klick

Det vanligaste betalsättet för bannerannonser är för antal visningar eller per klick som generas och besök till din webbsida. En del annonsplatser kan också ha ett fast pris beroende på antal unika besökare per dag.

Vi hjälper er att planera er kampanj och att välja lämpliga webbplatser och portaler samt tillverkar era bannerannonser i olika format och storlekar. För att nå effekt och uppmärksamhet skapar vi gärna animerade banners i flash.

Hör gärna av er till oss om ni behöver hjälp med planering av era kampanjer och val av kanaler.