sökmotorpositionering för bättre placeringar

Sökmotorpositionering innefattar det kontinuerliga arbete som krävs för att uppnå och bibehålla topplaceringar på sökmotorer. Tillsammans med bra genomförd sökoptimering och bra länkstrategier är det en formel för framgång för marknadsföring på nätet.

Faktum är att 80% av alla sökningar och träffar på sökord tas hem av de första 10 till 20 placeringarna på sökmotorns resultatlista. Därmed är sökmotorpositionering inte längre någon option utan ett måste för en organisation som vill vara med och värna om nya och befintliga kunder som använder sig av Internet.

Vi kan hjälpa er att nå och bibehålla topplaceringar på de mest relevanta sökmotorerna.

Det kontinuerliga arbete som det innebär för att kunna ligga på toppositioner på rätta sökord kallas därför sökmotorpositionering. Sökmotorpositionering är ett tidskrävande arbete som genomförs av specialister efter att ha optimerat er webbsida. Det går ut på att marknadsföra och profilera webbsidan mot utvalda sökmotorer under en bestämd tidsperiod för att uppnå och behålla rankningen.

I positioneringsarbetet ingår flera länkbyggande åtgärder:

 1. Länkstrategier - relevanta externa inkommande länkar från bra webbplatser som generar bra trafik och länkpopularitet
 2. Interna länkar - optimering av alla interna länkar på din webbplats
 3. Bloggmarknadsföring
 4. Marknadsföring via sociala medier
 5. Pressreleaser
 6. Produktmarknadsföring
 7. Bevakning av positioner och konkurrenter
 8. Webbanalys och rapporter

Arbeta långsiktigt med sökmotorpositionering mot olika sökgrupper

Uttrycket sökmotormarknadsföring är delvis synonym med orden sökmotorpositionering och sökmotorplacering samt beskriver liknande eller relaterade tjänster som går ut på att rätt positionera en webbsida.

 • för att se till att ni når toppen dvs. bäst möjliga placering på en sökmotor och ett relevanta sökord
 • för att se till att ni ligger med under rätt sökord för att få rätt besökare och kunder till er webbsida
 • för att se till att ni vinner över konkurrensen och behåller placeringen
  1. Sökmotorpositionering är mycket lönsamt jämfört med traditionell marknadsföring och kan leda till enormt ökade kundkontakter och ge mycket bra resultat.

   Kombinera sökmotoroptimering och sökmotorpositionering – gå hela vägen

   { FacileForms : sokmotor }

   Sökmotorpositionering föregås alltid av SEO dvs sökmotoroptimering eller webboptimering där hela webbsidan inklusive utvalda texter, sökord, länkar och kod optimeras för att kunna indexeras och rankas av sökmotorerna. Detta kombinerad med långsiktigt arbete med sökmotormarknadsföring kan hjälpa er organisation att uppnå fantastiska resultat på de ledande sökmotorerna.

   Era investeringar i SEO och sökmotorpositionering kommer att ge er en bra utdelning i form av ökad exponering emot kunder, inkommande leads och en utmärkt varumärkesexponering. Ni kommer dessutom att kunna hålla ner kostnaderna för bannerreklam eller betalda placeringar på sökmotorer och Internetkataloger och ändå nå önskade träffar och besökare.